Vlieg met KLM voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegen met KLM

Altijd handig te weten wat nu precies jouw voordelen zijn wanneer je vliegt met KLM. Wij zetten voor je op een rij welke reisklassen KLM aanbiedt en hoe je gebruik kunt maken van nog meer voordeel via Flying Blue.

KLM Reisklassen

Bij KLM kun je kiezen uit drie verschillende reisklassen: Economy Class, Economy Comfort Class en Business Class. Maar wat is nou precies het verschil tussen deze klassen? Wij hebben het voor je op een rij gezet:

KLM Economy Class
De standaard voor vliegcomfort ligt hoog bij KLM, dus ook in de Economy Class. Zo zijn de geserveerde (alcoholische) dranken gratis, is er minimaal één maaltijd inbegrepen en kun je bij vluchten die langer duren dan een uur belastingvrij winkelen.

Mocht je buiten Europa vliegen, dan hoef je je tijdens de vlucht niet te vervelen. Zo is elk intercontinentale toestel van KLM uitgerust met een persoonlijk entertainmentsysteem en een telefoon. Hiermee kun je films kijken, spelletjes spelen, radio luisteren en emailen. Ook is er een ruim aanbod aan kranten beschikbaar. Wil je graag net even meer comfort, dan kun je in de Economy Class tegen betaling voor stoelen met extra beenruimte kiezen.

Je kunt in economy class kiezen tussen drie soorten tarieven: light, standard en standard-plus. Bij light is geen ruimbagage inbegrepen op alle vluchten binnen Europa en naar de VS en Canada. Bij standard kun je wel gratis ruimbagage meenemen en heb je ook de mogelijkheid om je vlucht gratis om te boeken.

KLM Economy Comfort Class
Deze klasse bevat, zoals je misschien al raadt, meer comfort. Naast alle standaard voorzieningen die de Economy Class aanbiedt, heb je hier duidelijk meer beenruimte en een rugleuning die tweemaal zo ver naar achter kan klappen. De Economy Comfort Class zit vooraan in het vliegtuig, waar het vaak iets stiller is en waar je na de landing sneller uit kan stappen.

KLM Business Class
De Business Class is het beste wat KLM te bieden heeft. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen de Europe Business Class (bij kortere vluchten) en de World Business Class (bij langere vluchten).

Bij de Europe Business Class geniet je van een luxe maaltijdservice, extra bagage, dubbele Flying Blue-miles en een volledig flexibele reservering. Verder krijg je voorrang met aan boord gaan en hoef je door de priority lanes niet of nauwelijks te wachten. Ook zijn de meest recente internationale kranten en tijdschriften inbegrepen aan boord.

Bij de World Business Class heb je bijna twee keer zoveel beenruimte als bij de Europe Business Class en zit je op een stoel die je 175 graden naar achter kan verstellen. Verder kun je naast de luxe standaard voorzieningen aan boord genieten van een massage functie, been- en voetsteunen, een 10,4 inch entertainmentscherm en een stopcontact. Drank en snacks zijn tijdens de vlucht verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Ook wordt je verwend met een luxe driegangenmenu, die bereid is in samenwerking met topkoks. Ook hier profiteer je van extra bagage en Flying-Blue miles, een volledig flexibele reservering en voorrang bij het instappen. Verder krijg je toegang tot de KLM Crown Lounges, waar je kunt rusten, douchen, televisie kijken of kunt eten en drinken aan de bar.

Flying Blue

Het Flying Blue-spaarprogramma van KLM is één van Europa’s grootste frequentflyer-programma’s. Lid worden is gratis en bij elke vlucht van één van de partners van Air France-KLM spaar je automatisch Level Miles, wat extra services en voordelen biedt. Award Miles verdien je zowel in de lucht als wanneer je gebruik maakt van een van de hotel-, autoverhuur- en creditcardpartners van Air France-KLM. Deze miles kun je inwisselen voor allerlei producten en diensten bij de ruim 100 airline partners. Er zijn binnen Flying Blue vier levels: Ivory, Silver, Gold en Platinum. De voordelen voor elk niveau zijn als volgt:

Explorer-deelnemers
Het Explorer-niveau is het startniveau voor nieuwe Flying Blue-deelnemers. Je spaart Miles door te vliegen met Air France-KLM of één van haar partners, of door gebruik te maken van aangesloten hotel- en autoverhuur-partners. Deze Miles kun je besteden aan producten en diensten in de online Flying Blue Store.

Silver-deelnemers
Bij het Silver-niveau spaar je automatisch 50% extra Award Miles en kun je tegen betaling toegang krijgen tot de exclusieve lounges. Verder mag je extra bagage meenemen, krijg je extra kortingen bij partners en kun je bij bijvoorbeeld een hotelovernachting later uitchecken.

Gold-deelnemers
Bij het Gold-niveau spaar je 75% extra Award Miles en mag je inchecken bij de Business Class-balie. Je krijgt gratis toegang tot de exclusieve lounges en kunt ook hier gratis extra bagage meenemen. Verder krijg je voorrang bij het inchecken, bij de bagageafgifte en bij het boarden, dus je zult niet of nauwelijks hoeven te wachten.

Platinum-deelnemers
Het Platinum-niveau is het hoogste Flying Blue-niveau en alleen voor de trouwste klanten. Naast alle voordelen van de lagere niveau’s spaar je automatisch dubbele Award Miles en krijg je altijd de hoogste prioriteit op de wachtlijst, waardoor je gegarandeerd kunt vliegen in de reisklasse naar keuze. Verder profiteer je van speciale prijzen en kortingen bij alle partners.

Delfs blauwe KLM-huisjes

Tot slot krijgt elke passagier van de World Business Class sinds 1952 een Delfts blauw KLM-huisje gevuld met Bols jenever. Elk jaar brengt KLM een nieuwe miniatuur uit, dus met inmiddels zo’n 100 varianten zijn deze karakteristiek Hollandse huisjes door de jaren heen zeer gewilde verzamelobjecten geworden. Extra leuk voor de verzamelaars dus!

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice