Vlieg met Jetstar Airways voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Jetstar Airways

Jetstar is een lagekostenluchtvaartmaatschappij uit Australië. Het is een dochtermaatschappij van Qantas Airlines en bedoeld om te concurreren met Virgin Blue. De vliegtuigen van de Australische luchtvaartmaatschappij zijn herkenbaar aan de grote oranje ster op de romp.

Qantas besloot in 2003 de strategie te wijzigen en de concurrentie met Virgin Blue niet onder de eigen naam aan te gaan, maar met een op te richten dochteronderneming. Qantas is momenteel het premium merk voor de passagier in Australië en wie op zoek is naar lage tarieven kan bij Jetstar terecht.

Hoe sterk Jetstar inzet op lage tarieven blijkt wellicht uit het feit dat de maatschappij maar liefst 3 slogans kent: Australia's No 1 Low Fare Airline; Low Fares Good Times en All Day Every Day Low Fares. Ondanks de nadruk op de lage tarieven biedt de luchtvaartmaatschappij haar passagiers wel degelijk een uitstekende service. Het was de eerste maatschappij die het voor passagiers mogelijk maakte om hun eigen stoel te kiezen.

Jetstar werd een succes voor Qantas en momenteel vervoert de maatschappij 8,5% van alle passagiers die van een Australische luchthaven vertrekken. De maatschappij heeft 61 toestellen van Airbus in haar vloot en 11 Boeings 787-8 (Dreamliners). De 37 bestemmingen van de vliegmaatschappij liggen in de eerste plaats in het binnenland van Australië, maar er zijn ook routes naar Nieuw-Zeeland en het Verre Oosten.

Vanaf 2007 is er een realitysoap op de Australische TV met de naam Going Places. Hierin wordt wordt het dagelijkse leven gevolgd van medewerkers van de luchtvaartmaatschappij. Zowel de medewerkers aan boord en de grondploeg als hoopvolle stagiaires worden gefilmd in hun werk en privéleven.

Vliegen met Jetstar Airways

Er zijn diverse reisklassen beschikbaar bij deze luchtvaartmaatschappij. Ga bijvoorbeeld voor Economy en je betaalt alleen maar voor de standaard diensten. Wil je liever een uitgebreide service, dan is Business Class geknipt voor jou. Je kunt snel inchecken en boarden, je krijgt een extra ruime stoel en je dineert natuurlijk ook in stijl.

De vliegmaatschappij heeft een frequent flyer-programma met de naam Club Jetstar. Wanneer je hier lid van bent, geniet je van diverse standaard voordelen op elke vlucht en kun je punten sparen voor mooie kortingen.

Inchecken en bagage

Wil je inchecken bij deze Australische vliegmaatschappij? Dit kan eenvoudig online. Zo vermijd je wachtrijen en bespaar je tijd. Deze optie is vanaf 2 dagen tot 2 uur voor het vertrek van je vlucht beschikbaar. Natuurlijk kun je ook terecht bij de selfservice-apparaten op het vliegveld. En bij de incheckbalies staat het personeel graag voor je klaar. Afhankelijk van je vlucht gaan deze 3 of 2 uur voor vertrek open en de balies sluiten 60 of 45 minuten voor de geplande vertrektijd.

Iedereen mag standaard 7 kg handbagage meenemen in het vliegtuig. Wanneer je Business Class vliegt, dan mag je twee stuks handbagage van 7 kg meenemen. Bovendien kun je, afhankelijk van je ticket, ook nog 15 tot 40 kg ruimbagage met je meenemen. Het gewicht van één koffer is daarbij maximaal 32 kg.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice