Vlieg met Jet2 voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Jet2

Echte lowbudgetreizigers kennen vast de vliegtuigmaatschappij Jet2.com al. Deze lowcost-airline is namelijk een specialist in goedkope vluchten. De maatschappij vliegt naar New York en nog ruim vijftig bestemmingen in Europa. Jet2.com is met name geschikt als je goedkoop naar een zonbestemming, skigebied of stad wil reizen. Overigens kun je ook prima met dit bedrijf op reis als je van een luxere vakantie houdt. Doordat je immers geld bespaart op de vlucht, blijft er meer over voor een mooie hotelkamer of een uitgebreid diner.

Jet2.com is een Britse luchtvaartmaatschappij die in 1983 van start ging onder de naam Channel Express. In 2003 groeide hieruit het huidige Jet2.com. In februari van datzelfde jaar vond de eerste vlucht plaats die vanaf Leeds Bradford Airport naar Schiphol Amsterdam ging. De nieuwe vliegtuigmaatschappij bleek een succes. In het eerste jaar vervoerde deze 360.000 passagiers. In 2016 waren dat er 6,6 miljoen. Bovendien heeft het bedrijf ook nog een aardige prijzenkast met daarin Best Airline - UK bij de TripAdvisor Travellers' Choice Awards van 2017. Ook won het in 2016 onder andere de verkiezing van Skytrax voor UK's Most Loved Airline.

Jet2.com vliegt vanaf negen vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk. De maatschappij landt op en vertrekt van het Ierse Belfast International. Verder doet het Edinburgh en Glasgow in Schotland aan. In Engeland kun je de lowcost-airline tegenkomen op de vliegvelden van Birmingham, East Midlands, Leeds Bradford, London Stansted, Manchester en Newcastle.

Vlieg je vanaf Amsterdam dan kun je enkel naar Leeds Bradford reizen. Van daaruit heb je echter een grote keuze aan voordelige vluchten naar talrijke bestemmingen in Europa. Ook kun je vanuit de Engelse luchthaven met de lowbudgetmaatschappij naar New York reizen. Om alle bestemmingen te bereiken gebruikt de lowcost-airline een vloot van circa 70 vliegtuigen met daarin de Boeings 737-300, 737-800 en 757-200.

Vliegen met Jet2

Wil je jouw vlucht met deze Britse lowcoast-airline extra comfortabel maken? Dan kun je kiezen voor een stoel met extra beenruimte. Of wil je graag naar buiten kijken? Dan kun je van tevoren een stoel bij het raam reserveren. Het is ook mogelijk om vooraf geen speciale plek bespreken. Dit is goedkoper, maar je weet vooraf niet waar je komt te zitten.

Inchecken en bagage

Het maximum aan handbagage dat je mee kunt nemen is 10 kilo. Daarbij mag het geheel niet groter zijn dan 56 x 45 x 25 cm. De vrijstelling voor je check-in-bagage is een riante 22 kilo, waarvoor wel de geldende relevante toeslag moet worden betaald.

Heb je alles geregeld en breekt het moment van de reis aan? Dan kun je tussen de 28 dagen en vijf uur van tevoren online inchecken. Doe je de check-in op het vliegveld, dan moet je daarvoor naar de incheckbalie. Welke incheckmethode je ook kiest: je reis begint met het boeken van de vlucht.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice