Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Hong Kong Airlines

HX

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vlieg met Hong Kong Airlines voordelig naar vele bestemmingen

Hong Kong Airlines

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Hong Kong Airlines

De Chinese ondernemer Robert Yip richtte op 28 maart 2001 CR Airways op, genoemd naar zijn onderneming China Rich. Op dat moment verzorgde CR Airways helikopterdiensten in Hong Kong. Op 28 juni 2003 ging de maatschappij ook passagiersdiensten verzorgen met een gehuurde Bombardier CRJ200, de enige bestemming was dan nog de Filipijnen.

In september 2003 vroeg de maatschappij vliegrechten aan om lijndienstverbindingen te kunnen aanbieden naar Laoag en Chinese steden als Jinan, Naning, Meixian en Wenzhou. In maart 2004, werd ook Siem Reap in Cambodia aan het charternetwerk toegevoegd. In 2006 werd CR Airways verkocht en de nieuwe eigenaren wijzigden de naam naar Hong Kong Airlines. De thuisbasis van de maatschappij is Chek Lap Kok International Airport in het district Tung Chung.

De luchtvaartmaatschappij plaatste in 2007 de grootste order in zijn nog jonge bestaan, met een bestelling van 51 vliegtuigen van de Europese vliegtuigbouwer Airbus. De totale waarde van deze order bedroeg ongeveer 5,6 miljard dollar. Op 28 november 2016 vierde Hong Kong Airlines zijn 10-jarig bestaan.

Het jubileum was tegelijkertijd het startschot voor een nieuwe campagne van Hong Kong Airlines met de naam Flying Beyond. Deze campagne bestond uit een programma om actief het aantal bestemmingen van de maatschappij uit te breiden, het uitbreiden van de bestaande vloot en het aanschaffen van de Airbus A350. Daarnaast was de doelstelling om customer service nog verder te verbeteren en de aangeboden diensten, zowel op het vliegveld als in de lucht, uit te breiden.

Vliegen met Hong Kong Airlines

Naast de Economy Class biedt Hong Kong Airlines je ook de mogelijkheid om Business Class te vliegen. Naast de voordelen die deze laatste klasse biedt als het gaat om beenruimte, kun je ook nog eens gebruik maken van de unieke Champagne and Cake-service. Leuk voor als je wat te vieren hebt onderweg.

Op alle vluchten van Hong Kong Airlines kun je genieten van verschillende vormen van in-flightentertainment. De maaltijden die aan boord geserveerd worden verschillen per klasse waarin je zit. Naast deze min of meer standaard services biedt de maatschappij je ook de mogelijkheid om complete Holiday Packages te boeken en heeft het een speciaal Sweeten You Up-programma om gezinnen optimaal van dienst te zijn en zo ook de kleinste passagiers in de watten te leggen.

Inchecken en bagage

Inchecken gaat bij deze maatschappij soms net even wat anders dan je gewend bent. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van zogenaamde in town check-ins, die je onder andere vindt op stations. Hier kun je een dag van tevoren inchecken, zodat je snel kunt doorlopen op de luchthaven. Boarding passes voor transfers worden in de luchthaven van vertrek al aan je afgegeven. Op de vliegvelden waar de maatschappij vandaan vertrekt bestaat de mogelijkheid om elektronisch in te checken, ook dit bespaart je aanzienlijk wat tijd.

De bagageregels verschillen per klasse en samenstelling van het reisgezelschap, we raden je dan ook aan deze even te checken voor je vertrek.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl