Vlieg met Hawaiian Airlines voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Hawaiian Airlines

Hui Mokulele ʻo Hawai'i, oftewel Hawaiian Airlines, werd in januari 1930 opgericht als onderdeel van de Inter-Island Steam Navigation Company. Aanvankelijk heette de maatschappij Inter-Island Airways, maar met de naamsverandering werden zowel de ambities als de doelstelling aangepakt. In de jaren 80 van de vorige eeuw, werd Hawaiian Airlines min of meer gedwongen om haar activiteiten verder uit te breiden. De concurrentie van andere maatschappijen die op en vanaf de eilandengroep in de Stille Oceaan vlogen, werd groter en dat vroeg om aanpassingen en uitbreidingen.

Nadat Hawaiian Airlines in 1985 zijn eerste Lockheed L-1011 aan de vloot toevoegde, werd begonnen met een lijndienst tussen Honolulu en Los Angeles. Vanwege het grote succes, werd in datzelfde jaar besloten de vloot uit te breiden met meerdere Lockheed L-1011's. Met deze vliegtuigen werd het mogelijk om ook lijndiensten te gaan onderhouden op andere steden aan de Amerikaanse westkust, zoals San Francisco, Seattle, Portland, Las Vegas en het in Alaska gelegen Anchorage.

Hawaiian Airlines is sinds de jaren 80 van de vorige eeuw niet stil blijven zitten en breidde het aantal bestemmingen waar het op ging vliegen fors uit. Al snel werd het ondermeer mogelijk om rechtstreeks op Australië en Nieuw-Zeeland te vliegen. Eind jaren 90 werd besloten om volledig over te stappen op vliegtuigen met een straalmotor. De Lockheeds werden vervangen door Boeings, om efficiënter en vooral sneller te kunnen vliegen op het steeds maar uitbreidende aanbod van bestemmingen.

Hawaiian Airlines is de oudste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die nog nooit te maken heeft gehad met een ernstig ongeluk en staat bovenaan in de lijst maatschappijen die op tijd vertrekt en aankomt. De thuisbasis van de maatschappij is Honolulu International Airport, daarnaast is er een tweede hub gevestigd op Kahului Airport op het eiland Maui.

Vliegen met Hawaiian Airlines

De maatschappij biedt je de keuze uit drie verschillende klassen waarvan je op de meeste lijndiensten gebruik kunt maken. De standaardklasse heet bij Hawaiian niet Economy Class maar wordt Main Cabin genoemd. Een upgrade naar Economy Plus staat bij deze luchtvaartmaatschappij in de boeken als Extra Comfort en uiteraard is er de mogelijkheid om First Class te vliegen.

Er is de mogelijkheid om frequent flyer miles te sparen met het eigen Hawaiian Miles programma. Als je lid wordt van deze club van regelmatige vliegers, krijg je ook nog eens unieke informatie over speciale vluchten met extra lage tarieven, die niet worden geadverteerd en speciaal voor de frequent flyers beschikbaar worden gesteld.

Inchecken en bagage

Inchecken bij de Hawaiiaanse maatschappij is zeer eenvoudig. Je hebt maar liefst keuze uit drie verschillende incheck-methodes. Uiteraard kun je standaard inchecken aan de balie, maar het is ook mogelijk om online in te checken en met de speciale app kun je nog eenvoudiger inchecken met je mobiele telefoon.

Handbagage met afmetingen tot 56 cm x 36 cm x 23 cm en een gewicht onder 11,5 kilo kun je gratis meenemen in de cabine. Voor een standaard koffer tot 23 kilo geldt een tarief van $25 per stuk ingecheckte bagage.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice