Vlieg met Frontier Airlines voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Frontier Airlines

Frontier Airlines staat bekend als een ultra lowcost-carrier. Het is een Amerikaanse maatschappij met het hoofdkantoor in Denver, Colorado. Van de 54 bestemmingen liggen er 49 in de Verenigde Staten en 5 bestemmingen zijn internationaal. In 2009 werd Frontier overgenomen door Republic Airways Holdings, maar het behield de oorspronkelijke naam. Dit was ook het geval toen ze in het jaar daarop fuseerden met Midwest Airlines en een dochterbedrijf Frontier Express in het leven riepen, speciaal voor de kleinere vliegtuigen.

Dat het met Frontier Airlines voorspoedig gaat, is wel te zien aan het aantal vliegtuigen dat operationeel is, maar ook zeker aan het aantal dat op dit moment in bestelling is. De huidige luchtvloot bestaat uit 67 toestellen, allemaal van Airbus en wel de typen A319, A320 en A321. Momenteel heeft Frontier een bestelling lopen van 75 toestellen, waarvoor ze opnieuw Airbus als leverancier uitkozen. In de moeilijke branche van lowcost-carriers heeft Frontier onder meer door goede service en duidelijkheid richting passagiers een stevige plek verworven.

Vliegen met Frontier Airlines

Frontier Airlines maakt geen onderscheid in verschillende klassen. In principe vlieg je bij Frontier altijd in Economy Class, maar toch is er één klein onderscheid.

Per vliegtuig zijn een aantal zitplaatsen met extra beenruimte, die door Frontier Stretch Seats worden genoemd. Boek je een stretch seat, dan krijg je voorrang als je het toestel verlaat en wordt je door de flight attendants ook als eerste bediend. Deze seats zijn volgens Frontier zeer geschikt als je met een laptop aan boord wilt werken.

Frontier Airlines heeft een loyaliteitsprogramma dat de naam EarlyReturns draagt. In dit programma spaar je airmiles die je niet alleen kunt inwisselen voor gratis tickets, maar ook voor autohuur en hotelverblijf.

Wat ook mogelijk is, is het aanvragen van een speciale Frontier Mastercard, waarmee je airmiles spaart en kunt profiteren van kortingen bij geselecteerde partners. Hier vind je een overzicht van alle besparingsmogelijkheden

Inchecken

Frontier Airlines geeft je de mogelijkheid om online in te checken en heeft hiervoor ook een gratis app ontwikkeld voor je smartphone of tablet.

Ben je online ingecheckt, dan moet je voor binnenlandse vluchten 45 minuten voor vertrek op het vliegveld zijn en voor internationale vluchten 60 minuten. Online inchecken is mogelijk vanaf 24 uur voordat je daadwerkelijk vertrekt.

Bij het online inchecken kun je ook je zitplaatsen uitzoeken en zeker als je in een groep reist, is dit de enige zekerheid om bij elkaar in de buurt te kunnen zitten. Hier vind je een duidelijk schema.

Bagage

Vervoer van ruimbagage en handbagage kost geld bij deze carrier. De goedkoopste optie is bij je boeking of bij online inchecken je bagage opgeven. Je betaalt dan ongeveer 30 tot 35 dollar. Op het vliegveld kan de prijs oplopen tot 60 doller. Ruimbagage mag niet zwaarder zijn dan 23 kg. De prijs kan ook afhankelijk zijn van het seizoen.

Frontier geeft je hier een helder overzicht waar je ook de toegestane maten terug kunt vinden.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice