Vlieg met Ethiopian Airlines voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Ethiopian Airlines

Ethiopian Airlines is een grotere luchtvaartmaatschappij dan de meeste mensen zullen denken. Behalve een zeer omvangrijk netwerk voor passagiersvluchten wordt ook veel luchtvracht gevlogen. De vliegtuigen zijn herkenbaar aan de staart in de nationale kleuren, namelijk groen, geel en rood. En op de romp staat trots in grote letters de naam.

De luchtvaartmaatschappij werd na de Tweede Wereldoorlog opgericht en gebruikte toen overtollig materiaal uit die oorlog. Maar de huidige ontwikkeling tot een grote moderne maatschappij begon in het jaar 1965 met steun van TWA (Trans World Airlines) uit de VS. Momenteel heeft Ethiopian Airlines een moderne vloot van 86 passagiersvliegtuigen. Dit zijn voornamelijk modellen van Boeing, maar inmiddels heeft het bedrijf ook de eerste vier toestellen van Airbus geleverd gekregen. Bovendien staat er nog een grote bestelling uit voor meerdere toestellen van het type A350-900.

De thuisbasis van deze maatschappij is Bole International Airport bij de stad Addis Abeba. In de stad zelf is het hoofdkantoor gevestigd. Als jij regelmatig binnen Afrika vliegt, moet deze luchtvaartmaatschappij jou niet onbekend voorkomen. Ethiopian Airlines vliegt op meer bestemmingen in dit continent dan andere maatschappijen. Ook op de andere continenten is een toestel uit Ethiopië echter een bekend gezicht. Een van de drukste routes van de maatschappij op dit ogenblik is die naar Beijing.

Ethiopian Airlines is volledig eigendom van de Ethiopische overheid. De maatschappij is een van de snelst groeiende bedrijven op het gebied van de luchtvaart wereldwijd. Ook op het gebied van winstgevendheid staat Ethiopian Airlines aan de top in het Afrikaanse werelddeel.

Aanbiedingen van Ethiopian Airlines

Vlieg met Ethiopian Airlines en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Ethiopian Airlines? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Ethiopian Airlines >>

Vliegen met Ethiopian Airlines

Al bekend met het frequent-flyer programma van Ethiopian Airlines? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Ethiopian Airlines.
Meer voordelen van Ethiopian Airlines >>

Inchecken

Als je vliegt met Ethiopian Airlines kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Ethiopian Airlines >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Ethiopian Airlines? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Ethiopian Airlines >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice