Vlieg met DragonAir voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Informatie over DragonAir

Hong Kong Dragon Airlines Ltd is de officiële naam van het voormalige Dragonair, dat nu opereert onder de naam Cathay Dragon, als onderdeel van Cathay Pacific. Het is een internationaal vliegende regionale maatschappij die haar hoofdkantoor met de naam Cathay Dragon House heeft gevestigd in Hong Kong. De basis van waar gevlogen wordt, is Hong Kong International Airport. Sinds 30 oktober 2013 onderhoudt de maatschappij lijndiensten voor passagiers naar 44 bestemmingen in 13 landen en gebieden in Azië.

Daarnaast beschikt de maatschappij over 3 zogenaamde codeshares op routes die normaal gesproken door partnermaatschappijen worden gevlogen. Dragonair, of Cathay Dragon, bezit een vloot van 41 vliegtuigen die volledig bestaat uit toestellen van Airbus. De types waar de maatschappij mee vliegt zijn de A320, de A321 en de A330. Cathay Dragon is een volle dochtermaatschappij van de nationale luchtvaartmaatschappij van Hong Kong, Cathay Pacific, en lid van de Oneworld luchtvaart alliantie.

De luchtvaartmaatschappij werd op 24 mei 1985 opgericht door Chao Kuang Piu, die tot op de dag van vandaag nog steeds erevoorzitter is van de raad van bestuur van Dragonair. Nadat Cathay Dragon in juli 1985 een AOC-vergunning had gekregen van de regering in Hong Kong, verzorgde de maatschappij haar allereerste vlucht, die vertrok uit Hong Kong en als bestemming Kota Kinabalu in Maleisië had. In 2010 heeft de Cathay Dragon, samen met de moedermaatschappij Cathay Pacific meer dan 138.000 vluchten verzorgd, 27 miljoen passagiers vervoerd en meer dan 1,8 miljard kg vracht en post getransporteerd.

Vliegen met DragonAir

De maatschappij uit Hong Kong biedt haar reizigers de keuze uit drie verschillende klassen waarin een stoel geboekt kan worden. Vanzelfsprekend is er een Economy Class, waar je de voordeligste tickets in kunt boeken.

Daarnaast biedt DragonAir de zakelijke reiziger een overdaad aan comfort in de exclusievere Business Class. In deze klasse beschik je als reiziger niet alleen over meer beenruimte, maar ook de privacy is groter en door de comfortable stoelen kom je gegarandeerd uitgerust aan op je bestemming.

Voor wie het echt aan niks mag ontbreken heeft Cathay Dragon de First Class stoelen beschikbaar. In deze klasse geniet je onder andere van het comfort van een ruime cabine met een bed dat volledig plat is, persoonlijke aandacht en uitstekende catering.

Bagage

Voor alle klassen aan boord van Cathay Dragon geldt dat je een stuk handbagage mag meenemen en dat de maximale afmetingen 23 cm x 36 cm x 56 cm mogen zijn. In de Economy mag je handbagage maximaal 7 kg wegen, in de Business Class mag hij 10 kg wegen en in de First Class is 15 kilo toegestaan.

Je ruimbagage mag in de Economy Class maximaal 30 kg wegen. In de Business Class is dat maximaal 40 kg en in de First Class mag je zelfs 50 kg bagage kosteloos meenemen. Inchecken Cathay Dragon is zeer eenvoudig. Je gaat naar de site voor een online check-in of je checkt in bij een van de balies op het vliegveld.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice