Vlieg met Continental Airlines voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Informatie over Continental Airlines

Continental Airlines werd in 1934 opgericht als Varney Speed Lines in El Paso, Texas. Na de overname van de maatschappij in 1937 door de ondernemer Robert Six werd het hoofdkwartier verplaatst naar Denver, Colorado. Tegelijkertijd veranderde Six de naam in Continental Airlines. Na de Tweede Wereldoorlog begon Continental Airlines aan de uitbreiding van de dienstverlening. In eerste instantie wat dit vooral gericht op het zuiden van de Verenigde Staten, maar al snel volgt een lijndienst tussen Chicago en Los Angeles.

In 1958 bestelde Continental zijn eerste Boeing en in de jaren 60 transporteerde de luchtvaartmaatschappij troepen van het Amerikaanse leger naar Vietnam, waar op dat moment een oorlog wordt uitgevochten. Continental realiseerde zich toen dat er in dat gebied een enorme markt open lag en besloot tot de oprichting van Air Micronesia en vestigde zich hiermee op het eiland Guam.

In 1982 ging het slecht met Continental en een faillissement was in 1983 onafwendbaar, ondanks een nieuwe hub in Houston en uitbreiding van het aantal bestemmingen naar Mexico. Twee jaar later kon Continental weer gaan vliegen, maar in 1991 dreigde opnieuw onheil door de enorm gestegen olieprijzen als gevolg van de oorlog in Irak en Koeweit.

In 1993 volgde een kapitaalinjectie door Air Canada en staat Continental Airlines weer stevig in de wereld van internationale luchtvaartmaatschappijen. Tussen 2001 en 2003 onderhield Continental Airlines zelfs de langste lijndienst ter wereld, tussen Newark en Hongkong via de Noordpool.

Fusie met United Airlines

Per 1 oktober 2012 fuseerde de maatschappij met United Airlines en alleen het logo en het kleurenschema van Continental overleefden de overname. De naam Continental verdween en de maatschappij ging verder onder de naam United Airlines.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice