Bagageregels van Brussels Airlines

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Bagageregels van Brussels Airlines

Hoe zwaar mag je koffer zijn? En mag je eigenlijk wel een accessoire naast je handbagage meenemen? Logische vragen! Daarom helpen wij je vast een eindje op weg. Scheelt je straks een hoop inpakstress. Tip: kijk voor je vertrek ook even op de website van Brussels Airlines zelf, bagageregels veranderen namelijk regelmatig.

Handbagage Brussels Airlines

Bij Brussels Airlines is de hoeveelheid bagage die je mee mag nemen afhankelijk van het tarief en de reisklasse. Voor de Economy Class geldt over het algemeen dat je een stuk handbage en een persoonlijk item, bijvoobeeld een handtas of laptoptas mag meenemen. Het totale gewicht van zowel de handbagage als het persoonlijke item mag maximaal 12 kg zijn.

De handbagage mag maximaal 55 x 40 x 23 cm (l x b x h) groot zijn. Voor het persoonlijke item geldt een maximale afmeting van 40 x 30 x 10 cm.

Voor de Business Class geldt over het algemeen dat je twee stuks handbagage en een persoonlijk item mag meenemen. Het totale gewicht van zowel de handbagage als het persoonlijke item mag maximaal 12 kg zijn.

Ruimbagage Brussels Airlines

De hoeveelheid ruimbagage die je mee mag nemen is afhankelijk van het tarief, de route en de reisklasse. De maximale afmetingen van de ruimbagage zijn: L+B+H= 158 cm. Daarnaast mag een koffer niet meer dan 32 kg wegen en mag je niet meer dan 5 stuks ruimbagage inchecken (som van de toegestane gratis bagage en de aangekochte extra bagage).

Neem je meer bagage mee? Extra bagage kun je aanschaffen op de luchthaven aan de ticketbalie of online tijdens het inchecken. Online is bagage bijboeken altijd goedkoper.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice