Vlieg met Asiana Airlines voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Asiana Airlines

Asiana Airlines is, na Korean Air, de tweede nationale luchtvaartmaatschappij van Zuid-Korea. Het hoofdkantoor van deze maatschappij bevindt zich in Seoul en de voornaamste vliegroutes starten vanuit Incheon International Airport en Gimpo International Airport.

Op dit moment vliegt Asiana op 14 binnenlandse routes en 90 internationale en intercontinentale routes, voornamelijk in Azië, Europa, Noord-Amerika en Oceanië. Naast het vervoeren van passagiers is vrachtvervoer onder de naam Asiana Cargo ook een belangrijke activiteit voor deze maatschappij. Het vrachtvervoer vindt plaats over 27 internationale routes. Asiana is ook volledig eigenaar van de lowcost-carrier Air Seoul.

Asiana Airlines werd opgericht in 1988, nadat de binnenlandse markt was vrijgegeven voor concurrentie. De eerste jaren vlogen ze uitsluitend binnenlands, maar in 1990 begonnen ze de eerste vliegroutes op Japan te exploiteren. Verdere uitbreiding van het aantal internationale bestemmingen volgde toen de vliegtuigen die daarvoor nodig waren, operationeel waren.

Op dit moment is Asiana een middelgrote carrier en beschikt het over een luchtvloot van 85 toestellen. Asiana Cargo vliegt met Boeing 747 en Boeing 767. Het leeuwendeel van de passagierstoestellen is afkomstig van Airbus, waaronder de hypermoderne een zeer grote Airbus A380.

Asiana heeft een goede reputatie op het gebied van milieuvriendelijkheid, waarvoor ze in 1996 ook een onderscheiding ontvingen. In 2009 kregen ze de titel Airline of the Year en in 2010 werden ze door Skytrax benoemd tot de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld. In de daaropvolgende jaren 2011 en 2012 eindigden ze op de tweede plek.

Aanbiedingen van Asiana Airlines

Vlieg met Asiana Airlines en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Asiana Airlines? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Asiana Airlines >>

Vliegen met Asiana Airlines

Vlieg je met Asiana Airlines, dan heb je de keuze tussen Economy Class, Business Class en First Class. In Economy zal de kwaliteit van de maaltijden opvallen, waarvoor deze maatschappij onlangs een onderscheiding ontving. Ook krijg je een eigen tv-scherm met een keuze uit films en games.

Vlieg je in een Airbus A350-toestel, dan kun je ook kiezen voor Economy Smartium, waarbij je extra beenruimte krijgt en sneller in mag checken. In Business krijg je een zeer ruime stoel die je eenvoudig kunt positioneren als ligbed. Vlieg je First Class, dan heb je een nog ruimere stoel en kun je jezelf van je medepassagiers afschermen om maximale privacy te ervaren. Hier vind je een handig overzicht van de verschillende Classes.

Asiana Airlines heeft ook een loyaliteitsprogramma met de naam Asiana Club. Je spaart voor airmiles die je kunt inwisselen voor gratis tickets. Hier vind je informatie over Asiana Club.

Inchecken

Asiana Airlines geeft je de mogelijkheid om online in te checken. Bij binnenlandse vluchten mag dit vanaf 48 uur tot een half uur voor vertrek, bij internationale vluchten is online inchecken mogelijk vanaf 48 uur tot 1 uur voor vertrek. Echter, vlieg je richting Amerika, dan kan je pas 24 uur van tevoren online inchecken, tot 1 uur voor vertrek. Hier vind je een goed overzicht

Bagage

Vlieg je Economy, dan heb je recht op gratis vervoer van je ruimbagage. Je mag twee stuks per persoon meenemen tot een totaalgewicht van 23 kg. In Business mag je eveneens twee stuks meenemen, tot een totaalgewicht van 32 kg. Vlieg je in First, dan mag je drie stuks ruimbagage meenemen, tot een gewicht van 32 kg.

Op vliegroutes naar Amerika gelden andere regels. Hier vind je een overzicht van de bagageregels.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice