Vlieg met Alaska Airlines voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Alaska Airlines

Alaska Airlines is een luchtvaartmaatschappij die is gevestigd in de staat Washington in de Verenigde Staten. De thuisbasis van de maatschappij is Seattle-Tacoma International Airport (ook wel bekend als Sea-Tac). Daarnaast heeft de maatschappij een aantal secundaire hubs in Los Angeles, Portland, San Francisco, Anchorage, San Diego en San Jose.

De in 1932 opgerichte maatschappij is ontsproten aan het brein van Linious "Mac" McGee. De allereerste vlucht werd uitgevoerd tussen Ancorage in Alaska en Bristol Bay met een eenmotorige Stinson die plaats bood aan drie passagiers. Op dat moment bestonden er nog geen lijndiensten, maar werd er simpelweg gevlogen als passagiers, vracht of post moest worden vervoerd.

Als de Verenigde Staten in 1941 betrokken raken in de Tweede Wereldoorlog, krijgt Alaska Airlines te kampen met een tekort aan piloten. In deze periode kreeg de maatschappij ook nog te maken met ernstige cashflow-problemen en piloten waren soms gedwongen om de brandstof voor de vliegtuigen uit eigen zak te betalen. In 1943 schaft de maatschappij een Lockheed Model 18 Lodestar aan, haar eerste meermotorige vliegtuig. In datzelfde jaar ging de maatschappij naar de beurs.

Tegenwoordig is de luchtvaartmaatschappij een grote speler op de markt en is met Horizon Air en Virgin America onderdeel van de Alaska Air Group. De klanttevredenheid onder passagiers bij het bedrijf is zeer groot. Al tien jaar op rij scoort het als beste in de J.D. Power and Associates Survey voor traditionele luchtvaartmaatschappijen.

Alaska Airlines verzorgt naast langeafstandsvluchten nog steeds zeer vluchten tussen kleine steden in Alaska en vervoert meer passagiers tussen de noordelijkste Amerikaanse staat en de rest van de Verenigde Staten dan welke andere maatschappij ook.

Aanbiedingen van Alaska Airlines

Vlieg met Alaska Airlines en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Alaska Airlines? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Alaska Airlines >>

Vliegen met Alaska Airlines

Al bekend met het frequent-flyer programma van Alaska Airlines? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Alaska Airlines.
Meer voordelen van Alaska Airlines >>

Inchecken

Als je vliegt met Alaska Airlines kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Alaska Airlines >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Alaska Airlines? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Alaska Airlines >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice