Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Airbaltic

BT

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Airbaltic in 't kort
Aanbiedingen
Vliegen met Airbaltic
Inchecken
Bagage

Vlieg met Airbaltic voordelig naar vele bestemmingen

Airbaltic

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Airbaltic

AirBaltic is de nationale luchtvaartmaatschappij van Letland. Het hoofdkantoor is gevestigd in de hoofdstad Riga en de thuisbasis is dichtbij: Riga International Airport. De vliegtuigen hebben een groene staart met daarop de naam van de onderneming.

Deze lagekostenluchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1995 als joint-venture met Scandinan Airlines. Het eerste vliegtuig dat werd gebruikt voor passagiers was een Saab 340. Tot en met 2009 bezat SAS ook 47% van de aandelen van airBaltic en werd op allerlei gebieden samengewerkt. Inmiddels is de maatschappij geheel in handen van de Letse overheid.

De vloot van airBaltic bestaat uit 16 toestellen van Bombardier en 11 keer de Boeing 737. Er is een grote order geplaatst bij Bombardier ter uitbreiding van het huidige aantal toestellen. De bestemmingen van de vliegmaatschappij liggen in Europa en zijn voornamelijk van toeristische aard. Intercontinentale vluchten staan niet op het programma.

Net zoals vele luchtvaartmaatschappijen kwam airBaltic in de beginjaren van de 21ste eeuw in de financiële problemen. Met een streng programma van kostenbesparing en met hulp van de Letse overheid was het mogelijk om vanaf 2013 weer beperkte winst te maken. In 2014 was airBaltic de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die de Bitcoin accepteerde als betaling bij online boekingen.

Als je er wel van houdt om op tijd te vliegen dan is airBaltic zeker een goede keuze. Zowel in 2014 als 2015 werd de maatschappij onderscheiden als de meest punctuele luchtvaartmaatschappij ter wereld. Eerder kreeg de maatschappij al een trofee omdat ze in 2010 het grootste aantal nieuwe routes vloog in Europa. Behalve vanuit Riga kan je ook vertrekken uit Tallinn en Vilnus.

Aanbiedingen van Airbaltic

Vlieg met Airbaltic en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Airbaltic? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Airbaltic >>

Vliegen met Airbaltic

Al bekend met het frequent-flyer programma van Airbaltic? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Airbaltic.
Meer voordelen van Airbaltic >>

Inchecken

Als je vliegt met Airbaltic kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Airbaltic >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Airbaltic? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Airbaltic >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl