Vlieg met Air Serbia voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Air Serbia

Air Serbia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Servië. Het hoofdkantoor staat in Belgrado en de thuisbasis is het Internationale Nikola Tesla Airport van die stad.

De voorloper van deze luchtvaartmaatschappij was Yugoslavia Aeroput, opgericht in 1927. Later werd de naam veranderd in Jugoslovenski Aerotransport en de IATA-code JU die je op je ticket ziet staan, verwijst nog steeds naar die tijd. In 1990 viel Joegoslavië uit elkaar. Nadien had de nationale luchtvaartmaatschappij het een tijdlang moeilijk met verouderd materiaal.
De meerderheid van de aandelen wordt in handen gehouden door de Servische overheid, maar Etihad Airways verwierf een aandeel in deze vliegmaatschappij in 2013.

Etihad Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Arabische Emiraten. Deze grote maatschappij heeft ook belangen in andere Europese bedrijven in deze sector, zodat er een optimale samenwerking tot stand is gekomen. Air Serbia is nu een bedrijf dat beschikt over moderne materialen en het heeft de problemen uit de tijd na het uiteenvallen van Joegoslavië achter zich gelaten.

Inmiddels vliegt Air Serbia weer op 42 bestemmingen, waaronder de grote hoofdsteden in West-Europa, het Midden-Oosten en er is ook een trans-Atlantische vlucht naar New York. Onder de naam Aviolet doet de maatschappij in het zomerseizoen een aantal zonbestemmingen in Griekenland en Turkije aan. Air Serbia beschikt over een vloot van 21 vliegtuigen, waaronder straalvliegtuigen van Boeing en Airbus en turboprops van ATR voor de kortere vluchten. Het bedrijf is sinds 2014 winstgevend.

Aanbiedingen van Air Serbia

Vlieg met Air Serbia en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Air Serbia? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Air Serbia >>

Vliegen met Air Serbia

Al bekend met het frequent-flyer programma van Air Serbia? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Air Serbia.
Meer voordelen van Air Serbia >>

Inchecken

Als je vliegt met Air Serbia kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Air Serbia >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Air Serbia? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Air Serbia >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice