Vlieg met Air Caraibes voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Air Caraibes

Air Caraibes is de lokale vliegtuigmaatschappij die de overzeese Franse departmenten Guadeloupe, Martinique en andere Franse Caribische eilanden met elkaar verbindt. Ook voeren ze vluchten tussen het Caribisch gebied en Frankrijk uit. Er was al langere tijd behoefte aan vluchten tussen de Franse Caribische gebiedsdelen, maar tot enige tijd geleden had elk gebiedsdeel zijn eigen maatschappij. Zo kon je onder meer Air Martinique, Air Guadeloupe en Air Saint Martin tegenkomen.

Dit veranderde in 2000, toen de verschillende maatschappijen fuseerden tot wat nu bekend staat als Air Caraibes. Momenteel verbindt deze maatschappij dertien Franse bestemmingen in het Caribisch gebied. Vluchten richting Frankrijk hebben allemaal Parijs als eindbestemming.

Deze maatschappij maakt gebruik van twaalf toestellen en heeft er op dit moment zes in bestelling. Ze vliegen in het toestel ATR-75 maar ook in moderne toestellen van Airbus, met name in de A330, waar 200 passagiers plaats in kunnen nemen. Voor transatlantische vluchten naar Parijs maken ze gebruik van de Airbus A350, die ze momenteel leasen, maar waar ze ook een aantal van besteld hebben. Daarnaast loopt er een bestelling voor een nog grotere A350-versie, waar 1000 passagiers comfortabel kunnen zitten.

Vliegen met Air Caraibes

Air Caraibes maakt onderscheid in drie klassen die ze de naam Classe Soleil, Classe Caraibes en Classe Madras hebben gegeven. Classe Soleil is in feite de bekende Economy Class, waarbij je kunt genieten van adequate beenruimte en een persoonlijke flatscreen met een keur aan films en games om je te vermaken. In Classe Caraibes zijn de stoelen veel ruimer en heb je meer keuze in films en games om de tijd goed door te komen. In Classe Madras geniet je van een zeer ruime zetel die gemakkelijk tot een ligbed kan worden omgevormd. Hier vind je een duidelijk (Franstalig) overzicht.

Air Caraibes heeft ook een loyaliteitsprogramma met de naam Préférence d'Air Caraïbes, waarmee je airmiles kunt sparen om later in te wisselen tegen gratis tickets of een upgrade naar Classe Caraibes of Classe Madras. Hier vind je nadere informatie over het loyaliteitsprogramma.

Praktische informatie

Air Caraibes biedt je de mogelijkheid om online of via een gratis te downloaden app voor je tablet of smartphone online in te checken voordat je vertrekt. Je kunt dit doen vanaf 48 uur voordat je daadwerkelijk aan boord stapt.

Wat bagage betreft, heb je bij deze maatschappij recht op gratis ruimbagage. Vlieg je in Classe Soleil, dan mag je ruimbagage niet zwaarder zijn dan 23 kg. Handbagage mag niet zwaarder zijn dan 12 kg.

In Classe Caraibes mag je twee stuks ruimbagage gratis inchecken, elk met een maximaal gewicht van 23 kg. Je handbagage mag niet zwaarder zijn dan 12 kg.

In Classe Madras geldt ook dat je handbagage niet zwaarder mag zijn dan 12 kg, maar hier heb je recht op twee stuks ruimbagage van 32 kg. Wil je het allemaal even nazien? Kijk dan naar dit praktische overzicht.

Ga je naar het Caribisch gebied en wil je de Franse overzeese departementen bezoeken? Vlieg dan met Air Caraibes!

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice