De beste deals van dit moment!

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Blijf altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ook nog eens € 10 korting op je volgende boeking!

Vergelijk goedkope vliegtickets op CheapTickets.nl

Op zoek naar het beste begin van jouw vakantie? CheapTickets.nl helpt jou met het vinden van die ene beste deal. Thuis, op je werk of in de kroeg: boek jouw vakantie overal waar je maar wilt, want onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Om je op weg te helpen met het zoeken van de beste vlucht, beantwoorden we alvast de meest gestelde vragen bij het boeken van een vakantie.

Wanneer kun je het beste vliegtickets boeken?

Omdat prijzen kunnen variëren, is het goed om meerdere keren en op verschillende tijdstippen naar vluchten te zoeken. De beste dag om te zoeken en te boeken verschilt namelijk heel erg. Voor verre bestemmingen kun je beter lang van tevoren boeken. Voor korte vluchten verschilt het veel per bestemming. Lees in onze blog welke dag van de week je het goedkoopste kunt boeken per continent en wanneer je het goedkoopste kunt vliegen per werelddeel.

Hoe vind je de goedkoopste vliegtickets?

De beste vlucht vinden kan soms erg ingewikkeld zijn. Zoveel bestemmingen, zoveel airlines, zoveel prijzen. Zoveel keuze! Wij helpen je graag met zoeken naar jouw ticket. Dit is hoe je gemakkelijk goedkope vliegtickets zoekt op CheapTickets.nl:

  • Zoek vanaf de luchthaven van jouw keuze naar de bestemming die je wilt. Wil je bijvoorbeeld naar Londen vliegen, typ dan Londen in de zoekbox. Kies daarna jouw gewenste data, het aantal personen en de boekingsklasse.
  • Filter de zoekresultaten. Zo vind je alleen de tickets die voor jou relevant zijn. Wil je bijvoorbeeld vliegen met Transavia or Ryanair? Filter de resultaten dan op deze airlines.
  • Vertrek of land op een andere luchthaven. Gebruik de tab Alternatieve luchthavens in de zoekresultaten om andere opties te bekijken.
  • Vlieg met een overstap. Gebruik de filter Aantal stops om routes met of zonder overstap te bekijken.
  • Vertrek op een andere dag. Gebruik de tab +/- 3 dagen om de goedkoopste data te vinden om te vertrekken.
  • Boek een open jaw ticket. Combineer bijvoorbeeld een bezoek aan Madrid met een reis naar Barcelona. Bij CheapTickets.nl kun je meerdere vluchten in één boeking combineren. Klik op Meerdere bestemmingen in de zoekbox.
  • Vliegticketprijzen zijn erg veranderlijk. Boek dus snel als je een goed tarief gevonden hebt!

Meer weten? Bekijk de ultieme gids voor vliegtickets boeken voor alle tips en tricks over het boeken van je ticket.

Waarom verschillen prijzen van vliegtickets?

Hoeveel een ticket kost hangt af van heel veel factoren. Ten eerste bepaalt de airline zelf het tarief. Deze prijs verschilt per boekingsklasse. Als het nog lang duurt tot jouw vakantie, liggen de prijzen over het algemeen lager. In de week voor het vliegtuig vertrekt, gaan de prijzen omlaag of juist omhoog, afhankelijk van het doel van de airline (moet de vlucht vol of wordt er ook geld verdiend met een vlucht met lege stoelen?). Ook de vraag van de markt speelt een belangrijke rol. Andere factoren die van invloed zijn op de prijzen zijn veranderingen in brandstofkosten, luchthavenbelasting en onderhoudskosten.

Lees meer over verschil in vliegticketprijzen.

Welke namen moet ik invullen tijdens het boeken?

De naam die je moet invullen op je e-ticket moet gelijk zijn aan de naam in het paspoort. Dat betekent: de volledige eerste voornaam in het paspoort en de achternaam. Let er op dat dit de meisjesnaam moet zijn! Je hoeft geen tweede- of doopnamen in te vullen. Schrik niet: Op het vliegticket staat de naam altijd in hoofdletters en voorvoegsel en achternaam aan elkaar. Dat betekent niet dat jij het fout hebt ingevuld! Let goed op de naam die je opgeeft bij je boeking, want een naamswijziging kan veel geld kosten. Mocht jouw naam niet goed op je ticket staan, raden we je aan dit zo snel mogelijk aan onze klantenservice te melden. Dan kunnen wij contact opnemen met de betreffende airline om de kosten tot een minimum te beperken.

Lees meer informatie over welke naam je moet invullen bij een boeking.

Hoe kan ik CheapTickets.nl bereiken?

Mocht je tijdens of na het boeken van je vlucht tegen problemen aanlopen, neem dan contact op met onze klantenservice. Dit kan via telefoon, e-mail of social media. Onze medewerkers staan voor je klaar om je te helpen met het zoeken, boeken en wijzigen van jouw reis. Heb je speciale wensen of vragen over bijvoorbeeld bagageregels van specifieke airlines? Onze medewerkers geven graag antwoord op al je vragen!

Hoe blijf ik op de hoogte van aanbiedingen?

Je kunt je hierboven inschrijven voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan elke week de beste aanbiedingen, reistips en blogartikelen. Je krijgt ook meteen €10 korting op je volgende vlucht.
Meer inspiratie? Volg onze Facebookpagina, ons Instagramaccount ons Twitterkanaal en ons Youtubekanaal.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice